Omslaget til Presens Maskin

Stort omslag

Innbundet

E-bok

Presens Maskin

Presens Maskin handlar om Anna og Laura. Dei er mor og dotter, og idet verda eit overraskande sekund deler seg i to parallelle univers ein gong på 90-talet, blir dei fanga i kvar sin del. Tjueein år seinare har livet gått vidare som om ingenting har skjedd, men i dei to kvinnene sine liv er det noko som ikkje stemmer.

Presens Maskin er ein kjærleiksroman om livets ubotelege einsemd. Om uante konsekvensar av feillesingar, om fåkunne og undring, om merkelege lys på himmelen, strandsniper, barn, språkets indre, uforståelege pianostykke, og ikkje minst, om menneske i relasjon til andre menneske.

 

Om Presens Maskin


«Roman som utvider tankene.
Øyehaug skaper et sinnrikt og flertydig romanunivers med parallelle verdener.
»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

[score] «Gunnhild Øyehaug gjør fiksjon 'great again'
.
Fantasiens triumf.
Gjennomlyst og virtuost.
En vakker roman om tap, ensomhet og fellesskap.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«En av landets smarteste og kuleste forfattere.»
Knut Hoem, NRK

 «Bokens språk er i særklasse, og den kan leses utelukkende for sine gode replikker og humoristiske scener. I en tid hvor mange forfattere skriver litteratur som ligger tett opp til eget liv, er Presens Maskin et friskt, visjonært pust fra en forfatter som ikke har sin make i norsk samtidslitteratur.»
Nominasjonsjuryens begrunnelse til Ungdommens kritikerpris 2019

«At nokon tør skrive romanar som eksplisitt handlar om språket, til og med om sjølvaste eksistensen – og klarer å gjere det lesverdig og spanande, faktisk morosamt. Kort oppsummert: Det er fint at Gunnhild Øyehaug skriv bøker.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Øyehaug har skrive ein svært original tekst der ho leikar seg med både forteljarform, handling og språk, utan at det nokon gong blir kunstig.»
Katrine Judit Urke, Dag og Tid

«Humor og overskudd preger Øyehaugs roman, som legger seg tett på en ganske gjenkjennelig bergensk hverdag. [...] Øyehaug har skrevet en ny språklig velopplagt roman, hvor det aldri er kjedelig å være.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«Øyehaugs bøker er virkelighetsutvidende på flere plan; de er fulle av overraskende innfall og assosiasjoner, og rommer både alternative verdener og språklig spenst.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«En hyllest til fantasien.» 
Sindre Andersen, Klassekampen

«Uanstrengt humor med sterk menneskelig innlevelse lever side om side med intellektuell distanse i Gunnhild Øyehaugs litterære univers. [...]  En upretensiøs og varm historie om menneskelig savn og dagligdagse utfordringer.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Forfatterguden. [...] Romanen er velskrevet, morsom og til tider uhyggelig.»
Kenneth Moe, Aftenposten

«Øyehaug syr sammen språktematikken og handlingen på en stilig og original måte, og man kan kose seg med å oppdage stadig nye sammenhenger i teksten.»
Goro Aarseth, Deichman Litteraturbloggen

Nyheter om Presens Maskin