Omslaget til Tiden er ilden vi brenner i

Stort omslag

Innbundet

E-bok

Tiden er ilden vi brenner i

Camilla og datteren Emma ferierer på Algarvekysten i Portugal og prøver å gli inn blant turistene. Datteren plages av traumer etter en ulykke og moren sliter med søvnproblemer. Faren og eksmannen Martin blir stadig mer pågående og truer med å komme og hente dem. Selv om de bare vil være i fred, føler Camilla seg mistenkeliggjort, av Martin, av hotellpersonalet og av andre turister. Når en mann plutselig følger etter dem en kveld, forlater de hotellet og reiser videre mens en varslet hetebølge er på vei.

Tiden er ilden vi brenner i er en psykologisk thriller og en følsom fluktroman; en poetisk versjon av Thelma og Louise. Det er en intens historie om kjærlighet, omsorg og trusler fra fortiden.

Om Tiden er ilden vi brenner i

«Med fortetta spenning smeltar Thomas Marco Blatt éin families tragedie saman med dei store trugslane i tida. [...] Blatt har dermed levert ei av dei sterkaste lesaropplevingane i år.»
Merete Røsvik, Klassekampen

[score] «Glitrende thriller. [...] En sjelden gang blir jeg så grepet av ei bok at jeg bare må lese den ut med en gang. Det var tilfellet med Thomas Marco Blatts siste roman, Tiden er ilden vi brenner i. [...] Hele veien overrasker han på sin elegante måte. [...] Blatt er ikke lenger bare et talent. Han er allerede en forfatter å regne med.»
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

«Intensiteten og angsten i Blatts roman står for meg som en slags parabel over samtiden. Boka bearbeider en følelse jeg tror mange sitter med, av at verden er «lettantennelig», både klimamessig og politisk.»
Live Lundh, Vårt Land

«I all sin uhyggelighet tegner det samtidig et rørende bilde på sorg og morskjærlighet. - Og dette noe allmenne vi alle kan kjenne oss igjen i: Hvordan vi klamrer oss til tiden vi er i, ikke våger gi slipp på det som en gang var, i frykt for at noe eller noen skal forlate oss. [...] Soleklar kandidat til Bokbloggerprisen 2018. Anbefales!»
Eli R. Gjengstø, Ellikkens bokhylle

 

Nyheter om Tiden er ilden vi brenner i