Også det uforsonlige finnes

Dikt

Også det uforsonlige finnes rommer både korte vers, lengre dikt, aforismer og essayistiske innslag. Diktene sirkler inn erfaringer av ensomhet og sorg, utsatthet og overskridelse, sammenbrudd og uvirkelighet, men også gleden over vennskap, samhørighet, og det kreative språkets muligheter. Diktene åpner seg mot politiske og etiske refleksjoner, mot det som faller utenfor kulturen, og det som ikke kan forsones.

Om Også det uforsonlige finnes

«Knyttneveklok og mangefasettert diktbok som treffer både i magen og hodet. Antakeligvis årets beste diktdebut.»
Cathrine Strøm, Klassekampen – Årets beste bøker 2014

«En vanvittig sterk debut, og en bok som i seg selv viser hvorfor vi skal fortsette å lese og skrive poesi.»
Sandra Lillebø, Klassekampen – Årets beste bøker 2014

«Hvis poesi noensinne skal bli en kioskvelter, er denne enestående diktdebuten en sterk kandidat. Dyptpløyende, elegant og gripende poesi.»
Freddy Fjellheim, Klassekampen – Årets beste bøker 2014

«En sterk debutsamling med ubønnhørlige innsikter på nesten hver side. Boken er en av disse sjeldne som får deg til å føle at alt betyr noe, at eksistensen selv står på spill i hver eneste linje.»
Frode Helmich Pedersen, Morgenbladet – Årets beste bøker 2014

«Denne boka har Tarjei Vesaas' debutantpris written all over it
Endre Ruset, Dagbladet – Årets beste bøker 2014

«Siden utgivelsen i november, har Også det uforsonlige finnes allerede rukket å bli omtalt som en av årets beste bøker. Den utmerkelsen er vel fortjent. Selv om kåringen av årets bøker i Dagsavisen har vært, er det bare å slå fast at vi her har å gjøre med årets kanskje beste diktsamling.»
Kristian Wikborg Wiese, Dagsavisen

«Enestående debut
[...]
Tekstenes innbyrdes forhold viser en poet som har et godt øre for dynamikkene mellom form og innhold, for eksempel med lydlike ord i korte horisontale forløp (sitre, stirre, sutre, stritte). Setningene til Guddal er ofte kunstverk i seg selv, men ikke selvspeilende, slik en viss poetisk flinkhet kan resultere i, snarere radikale og risikable setningsbygninger
[...]
Guddal har skrevet en diktsamling som oppviser kunstnerisk modenhet og språklig rikdom, og den stimulerer til kritikk.
[...]
Det siste diktet hever debutboka til et svært høyt nivå, for der, med enkle ord og på dialekt, spidder poeten alle tenkelige tendenser til innkapslet erfaring og gjør poesi til et akutt vitnesbyrd.»
Freddy Fjellheim, Klassekampen

«Ein bør ikkje vere i tvil om den originale lyriske kvaliteten i denne debutantboka.»
Sindre Ekrheim, BT

«Dette er poesi av eit slag vi ikkje heilt har lese maken til, på norsk. Stram, original, utsett, stolt: 'I ambulansen ler jeg så høyt at sjåføren blir redd.'»
Jan Erik Vold, Dag og Tid

«En sjelden diktdebut som vekker både beundring og bekymring.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Jeg mener det er en kjempesterk debut, fordi Guddal formulerer nye tanker og bilder på en så velformulert og presis måte. Hvert dikt er en helhet, tilsynelatende enkelt formulert – med et komplekst innhold.»
Margoth Hovda-Lien, Nordlys